top of page
  • Yazarın fotoğrafıNesin İstasyon

Sanat Köyü İstasyon Baskını/ Vol:2023


28 Ağustos 2023 - 3 Eylül 2023


Geçtiğimiz hafta Nesin Köyü’nde gerçekleşen Günümüz Sanatı programı, katılımcıların soru işaretleri, unutulmayacak performanslar ve sonsuz sohbetler eşliğinde sona erdi.


Son iki yazdır biz İstasyon üyelerini de bir araya getiren, potansiyel üyelere ulaşma ve bir 'İstasyon Geleneği' oluşturma noktasında ayrışan bir Nesin Sanat Köyü programı olarak Günümüz Sanatı’nın yeri bizde ayrı.


Bager Akbay’ın anlatımı ve mentorluğunda şekillenen program; katılımcıların gerçekleştirdiği mini atölyeler, konserler, hareket-sanat-beden-felsefe çerçevesinde form alan performanslar ve bir türlü sona er(e)meyen sohbetler eşliğinde unutulmaz bir deneyimin öncüsü oldu.





Program boyunca katılımcılar, dört duvar içerisinde hapsolmuş düşünme pratiklerini yıkarak, bazen yemek sofrasında suspus bir halde, bazen de bir dağın tepesinde kendi kendilerine konuşarak yeni düşünce alanları açmaya itildiler.


Köyün sunduğu her şeyle tam anlamıyla iç içe geçiyoruz. Sıkça dediğimiz gibi, "Köy hepimizin." Bager Akbay, en sevdiğimiz eğitmenlerden biri olarak kalbimizde özel bir yere sahip. Bager her yıl, sıkça tartışmalara yol açan ve kampın sürekli evrilen doğasını yansıtan “Günümüz Sanatı” adında benzersiz bir hibrit kamp düzenliyor.


Her yıl, ister otonom makineler inşa etmek, ister büyük dil modellerini kullanarak şiir yazmak, isterse Monet'nin tuvallerini taklit etmek için kodlama yapmak olsun, yeni keşifler getiriyor.


Başından beri Bager Hoca'nın sanat kamplarına hevesle katılıyoruz.



 


Bu yıl, Studio KAFT, ve Sanat Köyü ile ortaklık içinde, Köy için bir haftalık ipek baskı atölyesi düzenledi.







Kaft :


"Karşılaştığımız insanların paylaşımcılığı ve samimiyeti sayesinde kendimizi evimizde gibi hissettik.


Köye doğru çıktığımız bu yeni yolda, serigrafi atölyemizin katılımcıları ile geçireceğimiz zaman adına çok heyecanlıydık.



 


Bager Akbay'ın rehberliğinde, program katılımcıların liderlik ettiği mini atölyelerden konserlere, hareket, sanat, beden ve felsefeye dayalı performanslara ve sürükleyici tartışmalara kadar unutulmaz deneyimler serisi açtı.


Katılımcılar, geleneksel sınırların ötesine geçmeye teşvik edildi. Yemek masasında sessiz anlarda düşünmekten, dağın tepesinde canlı tartışmalar yapmaya kadar, amaç yeni perspektifler ve içgörüler sunmaktı.


"Günümüz Sanatı" programı, katılımcıları düşündürücü sorular, unutulmaz performanslar ve bitmeyen sohbetlerle dolu bir atmosferde son buldu.

Geçtiğimiz iki yaz boyunca, bu program özellikle İstasyon üyelerini birleştirdi, potansiyel bağlantılara ulaşımızı genişletti ve ummarız ki bu gelenek hep devamm eder.








bottom of page